Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η Αποκάλυψη των Ψευδοπροφητών της εταιρείας «ΣΚΟΠΙΑ» Α ΜΕΡΟΣ

Εγώ:
• Αποκαλύπτω την εταιρεία «ΣΚΟΠΙΑ», η οποία ψευδόμενη ασυστόλως, εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού.
• Ξυπνάω τους πλανεμένους οπαδούς της, αναφέροντάς τους όλες τις αλήθειες του Ευαγγελίου και
• Φυλάω σκοπιά, για να μη ξαναφύγουν κι άλλα «πρόβατα» του Χριστού από το «μαντρί».

Εσύ:
• Μελέτησε την θεόπνευστη Αγία Γραφή.
• Πάρε και αυτό το αξιόπιστο βιβλίο για πυξίδα.
• Ψάξε να βρείς κι εσύ τα χαμένα «πρόβατα» του Χριστού.
• Γύρισέ τα στο «μαντρί» της Ορθοδοξίας, διότι
• Ιακώβ Ε΄19-20 «θέλεις καλύψει πλήθος αμαρτιών».


O Τριαδικός Θεός, άς μας βοηθήσει όλους μας
____________________________________________________

«Η Αποκάλυψη των Ψευδοπροφητών»
Είναι ένα αξιόπιστο βιβλίο, του οποίου οι σελίδες έφεραν τεράστια αναστάτωση στην «εταιρεία “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού», ή οποία αναγκάστηκε να απαγορεύσει αυστηρά στους οπαδούς της, την μελέτη αυτού του βιβλίου
___________________________________________________
Η Αποκάλυψη των Ψευδοπροφητών της εταιρείας «ΣΚΟΠΙΑ
Ιακώβ Ε΄ 19-20.

«Αδελφοί, εάν τις μεταξύ σας αποπλανηθή από της αληθείας, και επιστρέψει τις αυτόν, άς εξεύρει ότι ο επιστρέψας αμαρτωλόν από της πλάνης της οδού αυτού, θέλει σώσει ψυχήν εκ θανάτου, και θέλει καλύψει πλήθος αμαρτιών».


Η Ορθόδοξος Εκκλησία, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, που την απέκτησε δια του ιδίου αυτού αίματος, είναι η μόνη Εκκλησία, που κατέχει την αλήθεια.


Το παρόν βιβλίο αφιερώνεται στους πλανεμένους οπαδούς της εταιρείας «ΣΚΟΠΙΑ» που γνώρισα και με έκαναν να πεισμώσω και να διαβάσω επισταμένως τον λόγο του Θεού για να τους αντιμετωπίσω.

Θέλω επισης να αφιερώσω το βιβλίο αυτό σε όλους τους συγγραφείς των Ορθόδοξων χριστιανικών βιβλίων, οι οποίοι με βοήθησαν να γίνω «καυτός» χριστιανός.


Για όσους «Ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά», βιαστούν να κρίνουν το βιβλίο, πρίν να το διαβάσουν ολόκληρο, έχω μόνον τούτο να πώ.

Παροιμίες ΙΗ΄13. «Το να αποκρίνεται κανείς πρίν ακούσει, είναι είς αυτόν αφροσύνη και όνειδος».


Φίλε αναγνώστη

Μέσα στο βιβλίο αυτό, θα επαναλαμβάνονται πολλές φορές αυτές οι δύο φράσεις;

Η φράση: «της εταιρείας ΣΚΟΠΙΑ, ή οποία εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού » και

Η φράση: «της Εκκλησίας του Χριστού, που την απέκτησε δια του ιδίου αυτού αίματος» .

Θέλω να με συγχωρέσουν οι αναγνώστες μου, διότι ίσως να τους κουράσω με τις επαναλαμβανόμενες αυτές φράσεις, αλλά επειδή το βιβλίο αυτό θα το διαβάσουν και πολλοί πλανεμένοι οπαδοί της «ΣΚΟΠΙΑΣ», δηλαδή οι «Ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά», πρέπει να επαναλαμβάνω αυτές τις φράσεις, για να καταλάβουν αυτοί οι πλανεμένοι, ποιάς εταιρείας οπαδοί είναι.

Ελπίζω να «συλλάβουν» τα επαναλαμβανόμενα αυτά μηνύματα και να κατανοήσουν όλο το περιεχόμενο του βιβλίου.

Ο Τριαδικός Θεός να τους φωτίσει, διότι «ο καιρός γάρ εγγύς», έφτασε η βασιλεία των ουρανών και αυτοί είναι ακόμη στον παραμυθένιο κόσμο της «της εταιρείας ΣΚΟΠΙΑ, ή οποία εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού »

Οι «Ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά» είναι ένα βήμα πρίν από τον γκρεμό.
Μπορεί αυτή η επαναλαμβανόμενη φράση να γίνει η σκυτάλη, που θα τους τραβήξει στον αιώνιο και επουράνιο παράδεισο και όχι στην αιώνια κόλαση, «εκεί που η φωτιά δεν σβήνει και το σκουλήκι δεν πεθαίνει».



Φίλε αναγνώστη

Είναι ανάγκη να αποκαλύψουμε τους ψευδοπροφήτες της εταιρείας «ΣΚΟΠΙΑ», για να γυρίσουν τα πλανεμένα «πρόβατα» στο «μαντρί» του Χριστού.

Είναι ανάγκη να αποκαλύψουμε τις ψευδοπροφητείες τους, διότι δυστυχώς, διαστρέφουν και διαστρεβλώνουν συστηματικά τις αλήθειες της Αγίας Γραφής. Θέλουν με τον τρόπο αυτό να φέρουν μεγάλη σύγχυση στο μυαλό και τις ιδέες των ανθρώπων, μέχρις ότου οι πιστοί να μη ξέρουν ποια είναι η αλήθεια και ποιο είναι το ψέμα, ποιο είναι το σωστό και ποιο είναι το αιρετικό.

Μέσα από τις αντιπαραθέσεις αυτές με τους «προβατοειδείς οπαδούς», της «εταιρείας που εμπορεύεται με ελεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού», πιστεύω ότι, θα γνωρίσουμε όλοι μας περισσότερο τον Θεό και θα θελήσουμε να αλλάξουμε την ζωή μας προς το καλύτερο.

Οι αλήθειες, που λέγονται εδώ, θα μας κάνουν όλους να αισθανθούμε ελεύθεροι. Έτσι θα γίνουμε αμέριμνοι για τα βλεπόμενα, τα φθαρτά, τα επίγεια και τα πρόσκαιρα, διότι η μέριμνά μας θα στραφεί στα μη βλεπόμενα, στα άφθαρτα, στα επουράνια και τα αιώνια.

Για να αποδειχθούν αυτές οι αλήθειες, θα χρησιμοποιήσουμε την Αγία Γραφή - δηλαδή την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη - και την Ιερά Παράδοση.

Ζητώντας την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος, διότι δεν στηριχτήκαμε στον εαυτό μας, θα δείξουμε στους «προβατοειδείς» οπαδούς της «εταιρείας που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού», όλες τις κρυμμένες - από την σατανική εταιρεία - αλήθειες του Ευαγγελίου.

Όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί, πρέπει να καταλάβουμε, ότι, είμαστε μόνιμα σε πόλεμο και διωγμό με τις σκοτεινές δυνάμεις. Οι μάχες που διεξάγονται είναι μεγάλες και κοσμοϊστορικές. Γίνονται για μέγιστα ζητήματα. Γίνονται υπέρ της αληθινής πίστης και της σωτηρίας της ψυχής, που αξίζει περισσότερο και από όλο τον κόσμο. Γίνεται για την αιωνιότητα και την παντοτεινή ευτυχία μας.

Είναι μία γιγαντιαία πάλη, που γίνεται για να αποφύγουμε την ατελείωτη δυστυχία και την αιώνια κόλαση. Αλλοίμονό μας αν στα λίγα χρόνια αυτής της πρόσκαιρης ζωής αδρανήσουμε. Η ζωή αυτή, με τα πενήντα, ή τα εξήντα ή τα εβδομήντα ή τα εκατό χρόνια, είναι μια μικρή στιγμή μπροστά στο άπειρο μέλλον.

Είναι ανάγκη να κατανοήσουμε όλοι μας τον Θεό και τις εντολές του, οι οποίες θα μας οδηγήσουν στην αιώνια ζωή.


Ο Συγγραφέας




ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Μη περιμένετε από μένα, που είμαι λαϊκός, να μιλήσω με ήπιο τρόπο για «την εταιρεία “ ΣΚΟΠΙΑ”, ή οποία εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού »

Η σατανική αυτή Αμερικανική φυλλαδική και βιβλική εταιρεία, έστειλε στην χώρα μας καλοπληρωμένους, δυσσεβέστατους, αδαείς και βλάσφημους «προβατοειδείς» οπαδούς, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «Μάρτυρες του Ιεχωβά» για να:
• Αλλάξουν τις αλήθειες του Ευαγγελίου
• Μας «φωτίσουν» με τις σκοταδιστικές δοξασίες των λιβελλογράφων της και
• Εξαπατήσουν τους αφελείς και μακριά από την Ορθόδοξο Εκκλησία ευρισκόμενους.

Οι ψευδοπροφήτες της «εταιρείας που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού» έχουν διαγράψει ή παραποιήσει εδάφια μέσα στην Αγία Γραφή, με σκοπό να παραπλανήσουν τους αφελείς.

Το κήρυγμά τους εμπνέει το μίσος εναντίων των ιερών και των οσίων της πίστης μας. Αυτοί οι διαστροφείς του Αληθινού Ευαγγελίου, που επαγγέλονται την σωτηρία, οδηγούν τους πλανεμένους στον πνευματικό θάνατο και την αποκοπή τους από το Σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Αυτοί οι ψευδοπροφήτες τον Κύριον ημών Ιησού Χριστό:

• Από Κύριον των πάντων, τον υποβιβάζουν σε μερικό Κύριο, μέρους των όλων!
• Από Σωτήρα του κόσμου, τον μετατρέπουν σε Πρώτιστο Παράγοντα σωτηρίας!
• Από αρχηγό της ζωής, τον μεταβάλλουν σε Πρώτιστο Παράγοντα της ζωής!
• Από Υιό του Θεού, τον μεταβάλλουν σε εκπρόσωπο και σε υιοθετημένο γιό Του!
• Από παιδί, τον μετατρέπουν σε υπηρέτη !
• Από Λόγο-Θεό, τον μεταβάλλουν σε κατώτερο θεό, θεϊκού είδους, θείο!
• Από Δημιουργό, τον μετατρέπουν σε μεσολαβητή της δημιουργίας, ακόμη και κτίσμα!
• Από Δεσπότη, τον μετατρέπουν σε Ιδιοκτήτη ή μέγα Αρχιδούλο

Αυτοί οι συστηματικοί διαστροφείς του λόγου της Αγίας Γραφής:

• Το Άγιον Πνεύμα, από Πρόσωπο το υποβιβάζουν σε μεσολαβητική δύναμη του Θεού η σε «εμπνευσμένο λόγο!».
• Την Παναγία την αποκαλούν Μαρία και δείχνουν ότι ο Χριστός την βγάζει έξω από τους μακαρισμούς!
• Τον Σταυρό, τον εξαφανίζουν ώς λέξη και τον εμφανίζουν σαν όνειδος και σύμβολο ειδωλολατρείας!
• Το Βάπτισμα, την Μετάνοια, την Θεία Κοινωνία και γενικά όλα τα μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας τα διδάσκουν ότι είναι συμβολικά.
• Την Νηστεία την υποτιμούν!
• Την Ψυχή την εξαφανίζουν!
• Τον Παράδεισο, από πνευματικό και επουράνιο, τον μετατρέπουν σε υλικό και επίγειο.
• Την Κόλαση την μετατρέπουν σε… εκκοπή!
• Την Χειροτονία από τελετή την μετατρέπουν σε διορισμό!
• Τη Θεία Λειτουργία την θεωρούν, ως …δημόσια υπηρεσία στον Ιεχωβά!
• Την λατρεία την θεωρούν, ως απόδοση ιερής υπηρεσίας!
• Τον αιώνα τον μεταβάλλουν σε «σύστημα πραγμάτων!
• Την συντέλεια την βλέπουν ως «τελική περίοδο»!
• Την Θεία Χάρη την βλέπουν σαν «παρ΄αξία καλοσύνη»!
• Την κένωση την βλέπουν ως «αχρήστευση».
• Τον μετασχηματισμό τον μετατρέπουν σε ανασχηματισμό!
• Το ρήμα «εστί» το μετατρέπουν σε «σημαίνει» ή «θα είναι»! και, και, και πολλά άλλα!

Οι οπαδοί τους πιστεύουν ότι η ηγεσία τους είναι ο μοναδικός ορατός αγωγός του θείου θελήματος στη γή και ο εκάστοτε πρόεδρος τους είναι «ο επί γής» προφήτης!

Το Άγιον Πνεύμα όμως αποκαλύπτει την αλήθεια σε όσους πιστεύουν στον Αληθινό Τριαδικό Θεό και όχι στίς κερδοσκοπικές και επικίνδυνες - για τον Ελληνισμό και την Ορθόδοξο Εκκλησία - εταιρείες.

Φυσικά, δεν κρατάω καμία απολύτως κακία στους αφελείς, πλανεμένους προβατοειδείς οπαδούς αυτής της Οργάνωσης.

Θα μιλήσω όμως σε έντονο και ειρωνικό ύφος για την αφανή διεύθυνση των «σατανοφωστήρων» και «λιβελλογράφων» της «εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, ή οποία εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού », διότι αυτή η Εβραϊκή και εωσφορική εταιρεία έχει ήδη πλανήσει με τις σατανικές διδασκαλίες της ένα μεγάλο μέρος αγαπημένων μου συγγενικών προσώπων.

Γεώργιος Σαγάνης
Χριστιανός Ορθόδοξος




Η γνωριμία μου με τους «Ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά»

Γνώρισα πολλούς «προβατοειδείς» οπαδούς της «εταιρείας ΣΚΟΠΙΑ, ή οποία εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού » στον δρόμο, που πουλούσαν τα περιοδικά «ΞΥΠΝΑ» και «ΣΚΟΠΙΑ», έτυχε δε το 1997 να γνωρίσω μιά Ψευδομάρτυρα του Ιεχωβά, όταν δεν γνώριζα καλά την Αγία Γραφή, με αποτέλεσμα να «βουϊζουν ευχάριστα στα αυτιά μου», όταν άκουγα αυτά που μου έλεγε για τον Θεό και το μέλλον.
Επειδή όμως είχα νουθετηθεί και γαλουγηθεί από την μητέρα μου και τον πατέρα μου, ν’ αγαπώ τον Χριστό ώς Θεό και να λατρεύω την Αγία Τριάδα, ως τον μοναδικό Αληθινό Θεό, δεν ήθελα ν’ αλλάξω θρησκεία και να προδόσω τον Χριστό, σαν τον Ιούδα τον Ισκαριώτη.
Αγόρασα τότε πολλά χριστιανικά βιβλία και την Αγία Γραφή και κυριολεκτικά τα …«ξεκοκκάλισα». Δεν άφησα λέξη μέσα στην Αγία Γραφή, που να μην την μελετήσω, ιδιαίτερα δε την Καινή Διαθήκη, την οποίαν μελετούσα και εξακολουθώ να την μελετώ νύχτα και ημέρα.
Κατέχοντας πλέον, μερικές βασικές γνώσεις για το τι πρεσβεύει η Ορθόδοξος Εκκλησία μας, προσπαθησα να «αλλάξω» την οπαδό της «εταιρείας ΣΚΟΠΙΑ, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού» και να την κάνω χριστιανή. Έπεσα όμως στην παγίδα του σατανά και αντί να την κάνω χριστιανή, κατάντησα να πηγαίνω στις συναθροίσεις τους! Πήγα στην Μαλακάσα, όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνονται από όλα τα μέρη της Ελλάδος οι «οπαδοί της εταιρείας ΣΚΟΠΙΑ, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού».
Πήγα ακόμη και στα εκδοτήρια ΝΟΤΙΟΥ ΕΥΡΩΠΗΣ του περιοδικού «ΞΥΠΝΑ» και του περιοδικού της «ΣΚΟΠΙΑ» που είχαν έδρα την Θήβα, στο επονομαζόμενο «ΜΠΕΘΕΛ», εκεί που είχαν φτιάξει έναν «επίγειο παράδεισο» όπως έλεγαν. Μέσα σ’ αυτόν τον «επίγειο παράδεισο», στην Θήβα, το 1988 δούλευαν νέα παντρεμένα ζευγάρια στα οποία η Οργάνωση απαγόρευε την τεκνοποίηση! Η μηνιαία αμοιβή του ζευγαριού ήταν, τότε, το «τεράστιο» ποσό των…δέκα χιλιάδων (10.000) δραχμών, η εξήντα (60) ευρώ σήμερα!
Απίστευτο αλλά όμως αληθινό! Δυστυχώς όμως, γι’ αυτούς, αυτός ο «επίγειος παράδεισος» πουλήθηκε!
Κατέληξα εκεί, στην Θήβα, επειδή τις ερωτήσεις που έκανα τότε στους «προβατοειδείς οπαδούς» της εταιρείαςΣΚΟΠΙΑ της περιοχής μου, στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας - στην επιχείρησή μου και στο σπίτι μου όπου έρχονταν δύο-δύο (ώμο με ώμο), δεν μπορούσαν να μου τις απαντήσουν ούτε οι πρεσβύτεροί τους.

Με τον υπεύθυνο εκδότη του περιοδικού «ΞΥΠΝΑ» και της «ΣΚΟΠΙΑΣ» για την Νότιο Ευρώπη, είχα την παρακάτω συνομιλία.

Σημείωση:

(Χ.Ο.) Χ=Χριστιανός, Ο=Ορθόδοξος
(Π.Ο.Σ.) Π=Προβατοειδής (είς),Ο= Οπαδός (οί), Σ= Σκοπιάς

(Χ.Ο.) Μπορείτε να μου πείτε που θα είναι ο Αβραάμ, ο Ιακώβ και ο Ισαάκ όταν αναστηθούν; Στη γή θα είναι ή στον ουρανό;

(Π.Ο.Σ.) Στη γή θα είναι όταν αναστηθούν.

(Χ.Ο.) Το γράφει πουθενά αυτό στην Αγία Γραφή;

(Π.Ο.Σ.) Στη γή θα αναστηθούν. Δεν το γράφει πουθενά όμως στην Γραφή.

(Χ.Ο.) Αν σου αποδείξω ότι ο Αβραάμ, ο Ιακώβ και ο Ισαάκ όταν αναστηθούν θα είναι στον Ουρανό και αυτό υπάρχει γραμμένο μέσα στην Αγία Γραφή θα με πιστέψεις;

(Π.Ο.Σ.) Δεν υπάρχει γραμμένο τέτοιο εδάφιο στην Αγία Γραφή.

(Χ.Ο.) Είστε πενήντα (50) ετών. Πόσα χρόνια διατείνεστε ότι είστε στην ….«ΑΛΗΘΕΙΑ» της Αγίας Γραφής;

(Π.Ο.Σ.) Είμαι από είκοσι (20) ετών στην ….«ΑΛΗΘΕΙΑ»!

(Χ.Ο.) Δηλαδή μελετάτε την Αγία Γραφή τριάντα (30) ολόκληρα χρόνια και δεν έχετε διαβάσει ποτέ το εδάφιο - το οποίο αναφέρει - ότι ο Αβραάμ, ο Ιακώβ και ο Ισαάκ θα είναι στην βασιλεία των ουρανών;

Διαβάστε τε τότε εδώ τώρα: Ματθαίος Η΄ 11. «λέγω δε υμίν ότι πολλοί από ανατολών και δυσμών ήξουσι και ανακλιθήσονται μετά Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ έν τη βασιλεία των ουρανών».

(Π.Ο.Σ.) Ομολογουμένως δεν το έχω διαβάσει.

(Χ.Ο.) Εγώ γνωρίζω για ποιο λόγο δεν το έχετε διαβάσει ποτέ. Δεν το διαβάσατε διότι η ηγεσία της «εταιρείας ΣΚΟΠΙΑ που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού», σάς οδηγεί να διαβάζετε πρώτα τις ελεεινές διαστροφικές της διδασκαλίες και μετά σας στέλνει μέσα στην δική της αλλοιωμένη Αγία Γραφή να διαβάσετε το εδάφιο ή το τμήμα εδαφίου, που θέλει εκείνη. Εκείνος, φυσικά δικαιολογήθηκε σε μένα, για την εταιρεία «ΣΚΟΠΙΑ», ότι είναι σωστή και ανέφερε το διαχρονικό της «παραμύθι», ότι η αλήθεια έρχεται επειδή «το φώς λάμπει επί μάλλον και μάλλον» (σιγά σιγά δηλαδή). Σατανοσοφιστείες! Εκεί το εδάφιο μιλάει για τους δίκαιους ανθρώπους και όχι για την ηγεσία της εταιρείας «ΣΚΟΠΙΑ». Για την εταιρεία αυτή, αυτό που χθές ήταν άσπρο, σήμερα είναι μαύρο! Αν και έκανα και άλλες ερωτήσεις σε εκείνον, δεν ήξερε να μου απαντήσει και έφυγα …«προφητεύοντας» του, ότι θα πουληθεί πολύ γρήγορα το «ΜΠΕΘΕΛ» αυτό, από την «εταιρεία ΣΚΟΠΙΑ που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού», κάτι που έγινε λίγο καιρό αργότερα.



Περί του Διαλόγου του συγγραφέα,
με δύο οπαδούς της «εταιρείας ΣΚΟΠΙΑ,
που εμπορεύεται τον λόγο του Θεού»

Ο διάλογος, που ακολουθεί, σε όλες τις σελίδες αυτού του βιβλίου, είναι «μιά μεγάλη κόντρα» με δύο πρόσωπα, τα οποία αυτοαποκαλούνται «Μάρτυρες του Ιεχωβά», το ένα εκ των οποίων είναι πρόσωπο πρώτου βαθμού συγγενείας, ενώ το άλλο είναι «πρεσβύτερος» της « εταιρείας ΣΚΟΠΙΑ που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού».

(Παλαιότερα με αυτό το - πρώτου βαθμού συγγενείας – πρόσωπο, είχαμε κόψει κάθε επικοινωνία λόγω του ότι είχε προσχωρήσει στους Ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά. Χάριν όμως πολλών και επιμόνων παραινέσεων συγγενικών μας προσώπων πρώτου βαθμού συγγενείας, ξανααποκτήσαμε κάποια στοιχειώδη επαφή).

Κάποια ημέρα, μέσα στο σίτι μου, σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να προκαλέσω καμία συζήτηση περί του Θεού, το συγγεικό μου πρόσωπο αποκάλεσε τις 33 εικόνες της Παναγίας, που είχα και έχω στο σπίτι μου είδωλα και εμένα ειδωλολάτρη, σαν όλους τους ειδωλολάτρες χριστιανούς. Εκνευρισμένος από αυτή την άκαιρη και άστοχη επίθεση εναντίον μου και την κατ’ επέκταση ρυπαρή επίθεση στο πρόσωπο της Μητέρας των χριστιανών και Μητέρας του Θεού, Παναγίας, το άτομο αυτό το έδιωξα αμέσως από το σπίτι μου.

Αυτό το πρώτου βαθμού συγγενείας πρόσωπο, το προκάλεσα να έρθουμε σε διάλογο για το «τι λέει» ο λόγος του Θεού μέσα στην Αγία Γραφή. Του πρότεινα μάλιστα να προσκομίσει αν ήθελε και …ολόκληρη την βιβλιοθήκη «της εταιρείας ΣΚΟΠΙΑ, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού» και να φέρει αν θέλει ακόμη και πρεσβυτέρους και επισκόπους της κερδοσκοπικής εταιρείας μαζί του.

Μετά από λίγες ημέρες το πρόσωπο αυτό ήλθε στο σπίτι μου με ένα ακόμη πρόσωπο, το οποίο ονόμασε «αδελφό». Μού υποσχέθηκαν δε, ότι θα βρώ και εγώ την «αλήθεια», που είχαν βρεί και εκείνα τα πρόσωπα.

Φυσικά έγινε μεταξύ μας μια μεγάλη «θρησκευτική» κόντρα, με πάρα πολλές διακοπές και χλιαρές ή έντονες αντιρρήσεις, οι οποίες δεν κρίθηκαν αναγκαίες να γραφτούν.

Τα αποτελέσματα βέβαια ήταν θετικά για το συγγενικό μου πρόσωπο, διότι η συζήτηση έγινε μέχρι το τέλος και αρνητικά για τον «πρεσβύτερο», ο οποίος αποχώρησε γρήγορα, διότι δεν ήθελε να παραδεχτεί τις Αλήθειες της Αγίας Γραφής και μου θύμισε μία παλαιά ιστορία με ένα καλοκάγαθο γέροντα μοναχό που παρακαλούσε το Θεό να …συγχωρέσει τον διάβολο!

Αυτός λοιπόν ο καλοκάγαθος γέροντας μοναχός, προσευχόταν μέσα στο κελλί του μέρα και νύχτα στον Θεό και εκτός των άλλων προσευχών τον παρακαλούσε και του έλεγε:
-Σ ε παρακαλώ Θεέ μου, συγχώρεσε τον διάβολο.
Αυτό συνεχιζόταν χρόνια. Μια μέρα παρουσιάζεται ένα ξένος μοναχός στον καλοκάγαθο αυτόν γέροντα. Αφού φιλοξενήθηκε καλά ο ξένος μοναχός, έφτασε και η ώρα της προσευχής.

-Άς προσευχηθούμε αδελφέ, λέει ο γέροντας μοναχός στον ξένο.
-Ναι ναι να προσευχηθούμε, είπε και ο ξένος μοναχός.

-Άγιος ο Θεός, ξεκινάει την προσευχή του ο καλοκάγαθος γέροντας.
-Άγιος, άγιος, έλεγε και ο ξένος μοναχός

-Άγιος ο ισχυρός, συνέχισε το γέροντας μοναχός.
-Ισχυρός, ισχυρός, επανέλαβε ο ξένος μοναχός.

-Άγιος ο Αθάνατος, συνέχισε ο γέροντας.
-Αθάνατος, αθάνατος ξαναεπανέλαβε ο ξένος μοναχός.

-Ελέησον ημάς, συνέχισε ο καλοκάγαθος γέροντας.
-Έ! όχιιιιιι δεν θέλω να με ελεήσει φώναξε ο ξένος μοναχός και έγινε άφαντος!
Ήταν ο ίδιος ο διάβολος.

Έτσι και ο «πρεσβύτερος». Ήξερε την αλήθεια. Δεν ήθελε όμως:

• Να παραδεχτεί ότι κάνει λάθος που πιστεύει τον ψευδοπροφήτη, διότι είχε εγωϊσμό, σαν τον απύθμενο εγωϊσμό του σατανά.
• Να του φύγει το θύμα (το συγγενικό μου πρόσωπο), το οποίο του είχε «φορτώσει» να προσέχει ο διάβολος, μέσω της σατανικής οργάνωσης και
• Να πιστέψει ότι, τόσα χρόνια, έκανε λάθος και πήρε πολλά αφελή άτομα στον «λαιμό» του.
• Να παραδεχτεί ότι πλάνεψε ακόμη και πρόσωπα μέσα από την οικογένειά του, διδάσκοντας με σθένος τις σατανοφιστείες της Οργάνωσης και
• Ότι ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Αληθινό Τριαδικό Θεό.

Μακάρι να βγάλει την εκούσια βαρηκοϊα του για να ακούσει τα αξιόπιστα λόγια της Αγίας Γραφής και να ανοίξει τα «μάτια της ψυχής» του για να δεί την Αληθινή Αλήθεια.

Εμείς πάντως, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, προσευχόμαστε να γυρίσουν στην Εκκλησία του Χριστού και Θεού όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν πλανηθεί από τον σατανά και τους υπηρέτες του.



Περί του ονόματος «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

(Χ.Ο.) Για πείτε μου, σας παρακαλώ, από πού πήρατε το όνομα «ΜΑΡΤΥΡΕΣ του ΙΕΧΩΒΑ;».

(Π.Ο.Σ.) Ανοίξτε και διαβάστε τι λέει η Αγία Γραφή σας παρακαλώ:
Ησ. ΜΓ΄10. «Σείς είσθαι μάρτυρές μου λέγει Κύριος».

(Χ.Ο.) Έχουμε πολλά να πούμε εδώ.
1. Κατ’ αρχάς οι μάρτυρες της Παλαιάς Διαθήκης, ήταν κατ΄εξοχήν οι Προφήτες.
2. Ο τελευταίος μάρτυρας και Προφήτης της Παλαιάς Διαθήκης, ήταν ο Ιωάννης ο Πρόδρομος: Ματθ. ΙΑ΄13. «Διότι πάντες οι προφήται και ο νόμος έως Ιωάννου προεφήτευσαν». Εδώ σ’ αυτό το εδάφιο αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν μάρτυρες και προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης στην Καινή Διαθήκη.
3. Το έργο των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, τελείωσε με τον ερχομό του Μεσσία.
4. Μοναδικός και Αληθινός μάρτυς του Πατρός στην Καινή Διαθήκη, είναι ο Υιός. Αποκ. Γ΄ 14. «Και προς τον άγγελον της Εκκλησίας των Λαοδικέων γράψον, ταύτα λέγει ο Αμήν ο μάρτυς ο πιστός και αληθινός….»

(Π.Ο.Σ.) Ναι, αλλά δεν λέει μοναδικός σε αυτό το εδάφιο.

(Χ.Ο.) Δεν λέει την λέξη μοναδικός, αλλά λέει όμως την λέξη Αληθινός.
Ξέρετε γιατί λέει την λέξη «ο αληθινός»; Διότι μονοπωλεί και αποκλείει την ύπαρξη άλλων μαρτύρων στο «ύψος» του Χριστού. Όσοι δέ ονομάζουν τους εαυτούς τους «Μάρτυρες του Θεού πατρός», ανεβάζουν τον εαυτόν τους στο «ύψος» του Χριστού και συνεπώς ανήκουν υποχρεωτικά στην παράταξη του διαβόλου. Άρα δεν είναι αληθινοί μάρτυρες, όσοι αυτοαποκαλούνται «μάρτυρες του Θεού πατρός». Και όσοι από τους χριστιανούς, σας αποκαλούν «Μάρτυρες του Ιεχωβά» σημαίνει, ότι σας αναγνωρίζουν και κατά συνέπεια αμαρτάνουν, διότι δεν είστε αληθινοί μάρτυρες!

(Π.Ο.Σ.) Μα η Καινή Διαθήκη μιλάει για μάρτυρες. Πώς εσείς λέτε ότι δεν υπάρχουν μάρτυρες; Για διαβάστε το εδάφιο: Πραξ. Α΄ 8. «Αλλά θέλετε λάβει δύναμιν όταν επέλθει το Άγιον Πνεύμα εφ’ υμάς. και θέλετε είσθε εις εμέ μάρτυρες και εν Ιερουσαλήμ και εν πάση Ιουδαία και Σαμαρεία, και έως εσχάτου της γής».

(Χ.Ο.) Δεν προσέξατε καλά τι λέει εδώ: Πράξ. Α΄ 8. «Αλλά θέλετε λάβει δύναμιν όταν επέλθει το Άγιον Πνεύμα εφ’ υμάς. και θέλετε είσθε εις εμέ μάρτυρες και εν Ιερουσαλήμ και εν πάση Ιουδαία και Σαμαρεία, και έως εσχάτου της γής».
Είστε, λέει ο Χριστός, δικοί μου μάρτυρες και όχι του Ιεχωβά, που λέτε εσείς.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το εδάφιο, που αναφέρατε, μόνον οι μάρτυρες του Χριστού απεστάλησαν από τον Χριστό για να κηρύξουν σε όλα τα έθνη, ενώ οι μάρτυρες της Παλαιάς Διαθήκης - που ήταν προφήτες - κήρυξαν μόνον στις δώδεκα φυλές του Ισραήλ. Ακόμη και ο ίδιος, ο Χριστός, δεν βγήκε από τα όρια του Ισραήλ. Αν εσείς, λοιπόν, είστε μάρτυρες της Παλαιάς Διαθήκης, δεν έχετε δικαίωμα να κηρύττετε σε όλα τα έθνη, αλλά μόνον στο Ισραήλ, διότι αυτοί …..ακόμη και σήμερα περιμένουν τον Μεσσία!

Διαβάστε εδώ: Πράξ. ΚΒ΄ 20. «Και ότε εχύνετο το αίμα του Στεφάνου του μάρτυρός μου, και εγώ ήμην παρών, και συνεφώνουν εις το φόνον αυτού, και εφύλαττον τα ιμάτια των φονευομένων αυτόν».
Βλέπετε ποιος είναι ο πρωτομάρτυρας του Χριστού, που θυσιάστηκε για τον Χριστό; Ο Στέφανος!

Διαβάστε ακόμη: Πράξ. Α΄ 21-22. «….αρχίσας από του Βαπτίσματος του Ιωάννου έως της ημέρας καθ’ ήν ανελήφθη αφ’ ημών είς εκ τούτων να γίνει μεθ’ ημών μάρτυς της αναστάσεως αυτού».
Οι Απόστολοι ήταν μάρτυρες της ανάστασης του Χριστού.

Διαβάστε ακόμη: Αποκ. Β΄ 13. «Εξεύρω τα έργα σου, και που κατοικείς, όπου είναι ο θρόνος του Σατανά. και κρατείς το όνομά μου, και δεν ηρνήθης την πιστιν μου, και εν ταίς ημέραις εν αίς υπήρχεν Αντίπας ο μάρτυς μου ο πιστός, όστις εφονεύθη παρ’ υμίν, όπου κατοικεί ο Σατανάς». Ο Αντίπας - λέει ο ίδιος ο Χριστός - είναι μάρτυράς του πιστός.

Διαβάστε ακόμη: Αποκ. ΙΖ΄ 6. «Και είδον την γυναίκα μεθύουσαν εκ του αίματος των αγίων, και εκ του αίματος των μαρτύρων του Ιησού. Και ιδών αυτήν, εθαύμασα θαυμαστόν μέγαν».
Όλοι αυτοί που εμαρτύρησαν - λέει η Αγία Γραφή - ήταν μάρτυρες του Χριστού.

Υπάρχει ένας «οπαδός της εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού », να μπορεί να μου δείξει αν υπάρχει έστω και ένα εδάφιο στην Καινή Διαθήκη, που να μιλάει για «μάρτυρες του Ιεχωβά;». Μπορείτε να μου δείξετε εσείς, έστω και ένα εδάφιο τέτοιο;

(Π.Ο.Σ.) Δεν ξέρω, δεν έχω κανένα υπ’ όψιν μου.

(Χ.Ο.) Όχι δεν ξέρετε. Απλά δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ εδάφιο τέτοιο.

Θέλω να ξέρετε πως, όπως υπάρχουν μάρτυρες και ψευδομάρτυρες στα δικαστήρια, έτσι υπάρχουν και ψευδομάρτυρες στην πίστη.
Σήμερα, τρείς χιλιάδες (3.000) και πλέον αιρέσεις, κόπτονται πως έχουν την αλήθεια, αλλά η κάθε μία διδάσκει διαφορετικά πράγματα από την άλλη.

(Π.Ο.Σ.) Μία όμως είναι η αλήθεια.

(Χ.Ο.) Ναι, αλλά την αλήθεια αυτή, την έχει μόνον μία Εκκλησία. Αυτή, που την διδάσκει σωστά. Δηλαδή η Ορθόδοξος Εκκλησία του Χριστού, που την απέκτησε δια του ιδίου Αυτού Αίματος.
Καμία αίρεση δεν αντέχει στην έρευνα.
Η μόνη που, όχι μόνο, δεν φοβάται την έρευνα, αλλά την επιζητεί κιόλας είναι η Ορθόδοξος Εκκλησία.
• Αν ρωτήσω εσάς από πότε μετράει η πίστη σας, θα μου πείτε από τον Άβελ.
• Αν ρωτήσω έναν προτεστάντη, θα μου πεί από την γέννηση του Χριστού.
Όταν όμως ζητήσω να μου φέρετε την σημερινή διδασκαλία σας, σε συγγράμματα του ογδόου η του ενάτου ή του δεκάτου αιώνα, δεν θα έχετε να μου παρουσιάσετε τίποτε. Μόνον η Ορθόδοξος διδασκαλία έχει να σας επιδείξει συγγράμματα όλων των αιώνων. Εσείς οι «οπαδοί της εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, ή οποία εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού » δεν έχετε αποστολική διαδοχή. Πριν του 1872 δεν υπάρχετε, όπως και πριν το 1519 σταματάνε να υπάρχουν οι προτεστάντες του Λούθηρου. Μόνο οι χριστιανοί έχουν αδιάσπαστη Αποστολική διαδοχή ή οποία φτάνει μέχρι τον Χριστό.

Όταν ήρθε στην Αθήνα το πενήντα (50) μ.Χ. ο Απόστολος Παύλος και εκήρυξε τον Χριστό, ο πρώτος που πίστεψε ήταν ο Διονύσιος ο Αεροπαγίτης και έγινε επίσκοπος Αθηνών. Γνωρίζετε τι ήταν ο Διονύσιος ο Αεροπαγίτης;

(Π.Ο.Σ.) Ήταν μάρτυρας του Ιεχωβά.

(Χ.Ο.) Αποκλείεται να ήταν «μάρτυρας του Ιεχωβά» για τρείς (3) λόγους:

1. Αν ήταν μάρτυρας του Ιεχωβά, η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας θα ήταν «Εκκλησία των μαρτύρων του Ιεχωβά» και όχι Ορθόδοξος Εκκλησία.
2. Δεν θα τον τιμούσε η Ορθόδοξος Εκκλησία, αλλά εσείς που τιμάτε τον Ρώσσελ.
3. Δεν θα διαβάζατε τα παραμύθια της «ΣΚΟΠΙΑΣ και του «ΞΥΠΝΑ», αλλά τα συγγράμματα του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου.

Ο λόγος του Θεού, μέσα στην Αγία Γραφή, μας μιλάει για φονιάδες και προδότες: Διαβάστε εδώ: Πράξ. Ζ΄ 52. «Τίνα των προφητών δεν εδίωξαν οι πατέρες σας; Μάλιστα εφόνευσαν εκείνους οίτινες προκατείγγειλαν περί της ελεύσεως του Δικαίου, του οποίου σείς εγίνατο τώρα προδότες και φονείς». Γνωρίζετε ποιους λέει η Αγία Γραφή προδότες και φονιάδες;

(Π.Ο.Σ.) Λέει γι’ αυτούς, που τον κρέμασαν στο ξύλο.

(Χ.Ο.) Δεν λέει μόνο φονιάδες και προδότες τους σταυρωτές του Χριστού και τους διαδόχους αυτών, αλλά και αυτούς που συνταυτίζονται με όλους αυτούς και προδίδουν την πίστη τους στον Χριστό και ακολουθούν τους ψευδοπροφήτες. Οι Εβραίοι:

1. Σταύρωσαν τον Χριστό, αλλά για την πλάνη τους αυτή η Αγία Γραφή τους δίνει ελαφρυντικά, τους καταλογίζει άγνοια.

α. Διαβάστε: Πράξ. Γ΄ 17-19. «Και τώρα αδελφοί…..από της παρουσίας του Κυρίου».
β. Διαβάστε: Α΄ Κορινθ. Β΄ 8. «Την οποίαν ουδείς……τον Κύριον της δόξης» και
γ. Διαβάστε: Λουκ. ΚΓ΄ 34. «Ο δε Ιησούς έλεγε, Πάτερ, συγχώρεσον αυτούς διότι δεν ηξεύρουν τι πράττουν».

2. Πλήρωσαν τους στρατιώτες και έκρυψαν την ανάσταση του Κυρίου. Διαβάστε: Ματθ. ΚΗ΄ 11-15. «Ενώ δε αυταί απήρχοντο……εσάς θέλομεν κάμνει αμερίμνους».

3. Συνεχίζουν επί 2.000 χρόνια αμετανόητοι τον διωγμό των χριστιανών και του χριστιανισμού και στην χειρότερη πλάνη τους.

4. Θα δεχθούν, για αληθινό Μεσσία, τον …Αντίχριστο!

Για τις τρεις τελευταίες πλάνες τους, η Αγία Γραφή δεν τους δίνει κανένα ελαφρυντικό.

Εσείς συνεχίζετε να προδίδετε την πίστη σας στον Χριστό, αφού είστε Ψευδομάρτυρες και όχι μάρτυρες του Θεού.
Το απόρρητο βιβλίο της «ΣΚΟΠΙΑΣ» «Λύχνος», στις σελίδες 88 και 89 σας ονομάζει «προβατοειδείς οπαδούς», επειδή δεν την ενδιαφέρουν οι νοήμονες. Γι’ αυτό όλα τα κείμενα της «ΣΚΟΠΙΑΣ» είναι περισσότερο αόριστα και συνειδητά ασυνάρτητα, ούτως ώστε ο ακαδημαϊκά αμόρφωτος αναγνώστης να μη τα καταλαβαίνει όλα όσα γράφει. Προτιμάει να κάνει πλύση εγκεφάλου στους οπαδούς της με φωτογραφίες και φανταχτερούς τίτλους, που με ευκολία παράγουν τα άριστα τυπογραφεία της σατανικής εταιρείας.

Άρα εγώ και όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δίκαια πιστεύουμε ότι είστε «Ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά» και «προβατοειδείς οπαδοί της εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, ή οποία εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού ».

Δεν μπορείτε όχι μόνο να ονομάζεστε «Μάρτυρες του Ιεχωβά», αλλά ούτε και Χριστιανοί, διότι όλοι σας, βαπτίζεστε και παίρνετε μη Χριστιανικά ονόματα, όπως όλοι οι αιρετικοί. Η Αγία Γραφή τονίζει ότι οι πιστοί, ονομάζονται χριστιανοί.

Τα μικρά ονόματά σας καθώς και η αυτονομασία σας, είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα, είναι τα νέα εντάλματα του νέου ψευδοπροφήτη –της νέας ηγεσίας σας - διότι τα παλαιά εντάλματα του παλαιού ψευδοπροφήτη Ρώσσελ στο βιβλίο του «Νέα Κτίσις» έλεγε άλλα. Έλεγε να παίρνετε ονόματα της Καινής Διαθήκης και κανένα άλλο!

Ξυπνάτε! Ένα είναι το όνομα που πρέπει να φέρουμε και να δείχνουμε ότι συντασσόμαστε με τον Χριστό. «Χριστιανοί» και μάλιστα Χριστιανοί Ορθόδοξοι, διότι η Ορθόδοξος Εκκλησία, είναι η μόνη που κατέχει την πραγματική Αλήθεια.

• Διαβάστε: Α΄Πέτρου Δ΄16. «ει δε ως χριστιανός, μη αισυνέσθω, δοξαζέτω δε Θεόν έν τω μέρει τούτω».

• Διαβάστε: Πραξ. ΙΑ΄26 «.…εν Αντιοχεία τους μαθητάς χριστιανούς».

• Διαβάστε: Πραξ. ΚΣΤ΄28. «ο δε Αγρίπας.…με πείθεις χριστιανόν γενέσθαι».

Η Αγια Γραφή μας διδάσκει να είμαστε Μάρτυρες του Χριστού

• Διαβάστε: Πράξ. Α΄ 8. «…και έσεσθέ μοι μάρτυρες».

• Διαβάστε: Πράξ. Β΄32. «…ού πάντες ημείς εσμεν μάρτυρες».

• Διαβάστε: Πράξ. Γ΄15. «…ού ημείς μάρτυρες εσμεν».

• Διαβάστε: Πραξ. ΙΓ΄31. «…οίτινες εισί μάρτυρες αυτού προς τον λαόν».

• Διαβάστε: Πραξ. ΚΒ΄18. «σπεύσον και έξελθε έν τάχει εξ Ιερουσαλήμ, διότι ου παραδέξονταί σου την μαρτυρίαν περί εμού».

• Διαβάστε: Πραξ. ΚΑ΄13. «….αλλα και αποθανείν είς Ιερουσαλήμ ετοίμως έχω υπέρ του ονόματος Ιησού Χριστού.

(Την ίδια περίπου συζήτηση είχα με τον εκδότη του «ΞΥΠΝΑ» και της «ΣΚΟΠΙΑΣ» που ήταν στην Θήβα. Οι οπαδοί της «εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού », κατάλαβαν ότι έπρεπε να αλλάξουν και όνομα. Έτσι τώρα αυτοαποκαλούνται «Ορθόδοξη Εκκλησία των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά», αλλά και η ονομασία αυτή δεν είναι αξιόπιστη διότι δεν στηρίζεται πουθενά).
















Περί του «Πιστού και Φρόνιμου Δούλου»

(Χ.Ο.) Από ότι γνωρίζω εσείς οι «οπαδοί της εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού» έχετε έναν άγρυπνο, πιστό και φρόνιμο δούλο, που σας δίνει συνέχεια «πνευματική» τροφή.

(Π.Ο.Σ.) Ο άγρυπνος, πιστός και φρόνιμος δούλος, όντως, μας δίνει ανελλιπώς την πνευματική τροφή.

(Χ.Ο.) Γνωρίζω επίσης ότι στηρίζετε στο εδάφιο: Ματθ. ΚΔ΄ 45-47 και στο εδάφιο: Λουκ. ΙΒ΄41-44. «Τις λοιπόν ο πιστός και φρόνιμος δούλος, τον οποίον ο κύριος κατέστησεν….επί πάντων των υπαρχόντων αυτού».
(Σιγά μήπως δεν εύρισκε εδάφιο η εταιρεία ΣΚΟΠΙΑ να στηρίξει την πλάνη της).

Η «ΣΚΟΠΙΑ» του 1960 και στην σελίδα 464 ρωτάει:
• Ποιος είναι ο Πιστός και Φρόνιμος Δούλος;
• Ποιοι είναι οι «Υπηρέτες;».
• Ποια είναι η «τροφή;»

Όπως πάντα με το «έτσι θέλω» η εταιρεία «ΣΚΟΠΙΑ» παίρνει τις λέξεις από τα πιο πάνω εδάφια και διδάσκει ότι:
• «Ο πιστός και φρόνιμος δούλος» είναι η Διοίκησή τους!
• Οι «Υπηρέτες» είναι οι οπαδοί της και
• Η «τροφή» είναι οι διδασκαλίες της!


Θα ήθελα να μου απαντήσετε γραφικά σας παρακαλώ, σε κάποιες ερωτήσεις μου:

• Ποιος πληροφόρησε την «εταιρεία “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού » ότι ο Χριστός μιλούσε στο εδάφιο Ματθ. ΚΔ΄ 45-47 και στο εδάφιο Λουκ. ΙΒ΄41-44, για την εμπορική εταιρεία που θα ίδρυε 1.850 χρόνια αργότερα; ή

• Ποιος πληροφόρησε, την ηγεσία της «εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού » ότι είναι «ο πιστός και φρόνιμος δούλος;» ή

• Ποιος πληροφόρησε, την ηγεσία της «εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού » ότι οι οπαδοί της θα είναι «Υπηρέτες που θα αποδίδουν θείαν υπηρεσίαν;».

• Ποιος είπε, στην διοίκηση της «εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού » ότι οι διδασκαλίες της είναι η «τροφή» για την οποία μιλάει ο Χριστός;

• Ποιος ή ποιοί είναι αυτοί, που δέχθηκαν την πληροφορία και

• Πότε πάρθηκε η πληροφορία, ότι ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός βοήθησε και χρησιμοποίησε μάλιστα και τους αγγέλους για να τον βοηθήσουν να γραφτεί η ….«ΣΚΟΠΙΑ;»
(Διαβάστε τα, εσείς οι οπαδοί της εταιρείας «ΣΚΟΠΙΑ» στα βιβλία της εμπορικής εταιρείας σας: «Οργάνωσις…», «Λύχνος…» και «Φώς…τομος Α΄», στις σελίδες , 45, 55, 67 και 93).

Άς πάμε παρακάτω όμως να συνομιλήσουμε για την Αγία Γραφή.


Περί της Αγίας Γραφής

(Χ.Ο.) Προτού αρχίσουμε αυτή την διαλογική συζήτηση, ήθελα να σας ρωτήσω αν παραδέχεστε όλα τα εδάφια της Αγίας Γραφής, ή άλλα παραδέχεστε και άλλα απορρίπτετε;

(Π.Ο.Σ.) Όλα τα εδάφια τα παραδεχόμαστε εκτός από το: Α΄ Ιωάν. Ε΄ 7. «ότι τρείς εισίν οι μαρτυρούντες εν τω ουρανώ, ο Πατήρ, ο Λόγος και το Άγιον Πνεύμα, και ούτοι οι τρείς έν εισίν», το οποίο είναι νόθο και δεν το παραδεχόμαστε σαν Οργάνωση.

(Χ.Ο.) Εσείς από πού το ξέρετε ότι είναι νόθο;

(Π.Ο.Σ.) Δεν ξέρω, έτσι μας έχει πεί η Οργάνωση. Δεν υπάρχει στις ξένες μεταφράσεις. Εσείς οι ορθόδοξοι το προσθέσατε.

(Χ.Ο.) Είναι νόθο μήπως και το παρακάτω εδάφιο; Α΄ Ιωάν. Ε΄ 8. «και τρείς εισίν οι μαρτυρούντες εν τη γή, το Πνεύμα και το ύδωρ και το αίμα, και οι τρείς είς το έν εισίν». Αν είναι νόθο το εδάφιο Α΄ Ιωάν. Ε΄ 7, τότε είναι νόθο και το εδάφιο Α΄ Ιωάν. Ε΄ 8.

Το εδάφιο αυτό δεν είναι νόθο και θα το δούμε αναλυτικά μαζί παρακάτω, όταν θα εξετάσουμε για το αν είναι Τριαδικός ο Θεός.

Πείτε μου παρακαλώ, εσείς ποια μετάφραση χρησιμοποιείτε;

(Π.Ο.Σ.) Εμείς χρησιμοποιούμε την Μετάφραση Νέου Κόσμου, των Χριστιανικών Γραφών η οποία αποτελεί την επίσημη Γραφή της Οργάνωσης.

(Χ.Ο.) Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί χρησιμοποιούμε την πιο αξιόπιστη και έγκυρη μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης, των Εβδομήκοντα (Ο΄) ή γιούξτα, η σεκούντουμ ή Ελληνική, που έγινε τον 2ο -3ο αιώνα - πρίν να γεννηθεί ο Χριστός - από 72 καθηγητές Εβραίους - 6 από κάθε φυλή - υπό Πτολεμαίου από τα Εβραϊκά κατ’ ευθείαν στα Ελληνικά και απολαμβάνει μεγάλου κύρους στην Ορθόδοξη Εκκλησία, στην οποία η μετάφραση βρίσκεται σε λειτουργική χρήση, ως έργο της θείας πρόνοιας για την προετοιμασία των εθνών να δεχτούν την χριστιανική αλήθεια. Η μετάφραση αυτή έγινε επί τη βάσει παλαιών και ακεραίων κωδίκων του Ιερού κειμένου.

Επίσης εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί χρησιμοποιούμε τό πρωτότυπο κείμενο της Καινής Διαθήκης, που γράφτηκε από τους Αποστόλους, κατευθείαν στα Ελληνικά.

(Π.Ο.Σ.) Εμείς, όπως σας είπα, χρησιμοποιούμε την Μετάφραση Νέου Κόσμου (Μ.Ν.Κ.), των Χριστιανικών Γραφών, αποτελεί την επίσημη Γραφή της Οργάνωσης και εμφανίστηκε πρώτα στην Αγγλική γλώσσα το 1950, έχει μεταφραστεί κατά μέρος ή ολόκληρη σε 14 άλλες γλώσσες, συνολικά σε 70.000.000 αντίτυπα και πλέον. Το 1993 εκδόθηκε - κατά μέρος - μόνο η Καινή Διαθήκη στην Ελληνική γλώσσα. Η έκδοση αυτή είναι η «απόδοση» στη Νεοελληνική της Αγγλικής έκδοσης των «Χριστιανικών Γραφών».

(Χ.Ο.) Η έκδοση αυτή όμως του 1993, (η Μ.Ν.Κ.) για εμάς τους Χριστιανούς Ορθοδόξους, είναι ένα τερατούργημα που επιχειρεί να αλλάξει τις αλήθειες του Ευαγγελίου, διότι:
• Είναι παραπλανητική
• Δεν είναι κυριολεκτική
• Κάνει ψεύτικες παραπομπές στην Αγία Γραφή
• Εξαφανίζει εδάφια ή και τμήματα εδαφίων και
• Δεν αποδίδει με συνέπεια τις αρχαίες ελληνικές λέξεις του πρωτοτύπου, με αντίστοιχες λέξεις στην Νεοελληνική Γλώσσα αυτής της Μετάφρασης Απόδοσης και γενικά για εμάς
• Αποτελεί «ένα άλλο Ευαγγέλιο».

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην αλλοιωμένη Καινή Διαθήκη της «εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού »

Οφείλω δε, να σας θυμίσω ότι ο Απόστολος Παύλος αναθεματίζει αυτούς, που αλλοιώνουν την Αγία Γραφή.

Δείτε το εδάφιο: Γαλ. Α΄ 6-9. «Θαυμάζω ότι ούτως ταχέως μετατίθεστε από του καλέσαντος υμάς έν χάριτι………εί τις υμάς ευαγγελίζεται παρ’ ό παρελάβατε, ανάθεμα έστω».

Και βέβαια και η Αγία Γραφή με αυστηρότητα απαγορεύει και καταδικάζει τόσο τις παραλείψεις όσο και τις προσθήκες στα κείμενα της Καινής Διαθήκης:

Δείτε το εδάφιο: Αποκ. ΚΒ΄ 18-19. «εάν τις επιθή επ’ αυτά, επιθήσει ο θεός, επ’ αυτόν τας πληγάς τας γεγραμμένας εν τω βιβλίω τούτω. και αν τις αφέλη από των λόγων του βιβλίου της προφητείας αυτής, αφελεί ο θεός το μέρος αυτού από του ξύλου της ζωής και εκ της πόλεως της αγίας, των γεγραμμένων εν τώ βιβλίω τούτω».

(Π.Ο.Σ.) Η Μετάφραση Νέου Κόσμου, των μαρτύρων του Ιεχωβά, είναι πιστή και έγκυρη. Η Οργάνωση δεν κάνει νοθείες.

(Χ.Ο.) Θα δούμε αν είναι πιστή και έγκυρη ή αν κάνει νοθείες. Σε αυτή τη Μετάφραση Νέου Κόσμου σε λίγο θα μπορώ να σας δείξω:
• Μερικά από αυτά τα παρακεχαραγμένα και παραλειπόμενα εδάφια ή τα τμήματα εδαφίων.
• Τις επινοήσεις, προσθήκες, αντικαταστάσεις, αποκλίσεις, προσθαφαιρέσεις, αοριστολογίες, ασυναρτησίες και παρερμηνείες.
• Την κακοποίηση του γνησίου κειμένου της Καινής Διαθήκης.
• Την υποβάθμιση του πρωτοτύπου Ευαγγελίου και
• Την απίστευτη κακοποίηση της Ελληνικής γλώσσας.

Έτσι θα γνωρίζετε και εσείς, αν η έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας είναι:
• Πιστή και έγκυρη ή
• Νόθα, αλλοιωμένη και ψευδής.

Θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Ανοίξτε την Μετάφρασή σας και εξηγείστε μου παρακαλώ τι λέει στο: Ματθ. ΚΒ΄ 44. Διαβάστε και εξηγείστε μου.

(Π.Ο.Σ.) «είπεν ο Ιεχωβά προς τον Κύριόν μου…».
(Δεν ξέρουν τι να απαντήσουν οι δύο οπαδοί της εμπορικής εταιρείας «ΣΚΟΠΙΑ» και δεν μιλάνε καθόλου. Απλά κοιτάζονται μεταξύ τους).

(Χ.Ο.) Θα σας φέρω ένα άλλο παράδειγμα. Ανοίξτε την Μετάφρασή σας παρακαλώ και εξηγείστε μου τι λέει στο: Ιωαν. Κ΄ 28. Διαβάστε και εξηγείστε μου.

(Π.Ο.Σ.) «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου».
(Δεν ξέρουν πάλι τι να μου απαντήσουν οι δύο οπαδοί της εμπορικής εταιρείας «ΣΚΟΠΙΑ» και δεν μιλάνε καθόλου. Απλά κοιτάζονται πάλι μεταξύ τους).

(Χ.Ο.) (Δεν μου απαντάνε, και εγώ τους λέω).
-Δεν πειράζει, γιατί θα δούμε αμέσως τώρα πολλά τέτοια εδάφια, που θα σας προβληματίσουν αν θα πρέπει να ξαναχρησιμοποιήσετε την Μ.Ν.Κ.

Εμείς οι χριστιανοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας είμαστε πεπεισμένοι, ότι οι εκδότες της Οργάνωσης προσπαθούν - κάνοντας «πλύση εγκεφάλου» στους προβατοειδείς οπαδούς τους - να γίνει αποδεκτή η αλλοιωμένη Καινή Διαθήκη, μέσα από την οποία διοχετεύουν τις κακοδοξίες της, οι οποίες τελικά τους οδηγούν μακριά από τον Αληθινό Τριαδικό Θεό και τις Αλήθειές Του.